av Ted Harris och Carolina Johansson
Franciskus växte upp i en välbärgad familj med goda utsikter för en ekonomiskt bra framtid. I 20-årsåldern börjar han dock inse att han är inne på fel väg. Han upplever en omvändelse och bestämmer sig för att lämna allt vad rikedom och prylhets heter, för att leva ett liv för och med Gud. Senare blir han Franciskus av Assisi, bildar franciskanorden, blir helgonförklarad och en förebild än idag.
I ett ständigt sökande efter något mer, något annat, har Franciskus något att säga oss idag. Han uppmanar oss att leva enkelt, öppet och utgivande. Inte utgivande på ett krävande sätt, utan genom att ge av det vi får.
Författarna har med utgångspunkt ur Franciskus liv skrivit om att leva helhjärtat, att söka och leva för sin kallelse, att släppa på det moderna samhällets krav, och istället leva ett liv fyllt av mer värdefulla "saker". Egna tankar och åsikter blandas upp med exempel ur Franciskus liv, vilket ger tyngd åt orden.
Läsningen är inspirerande, fascinerande och samtidigt utmanande och jobbigt. Franciskus har funnit sådant jag längtar efter, men är jag beredd att ge upp allt annat för att få det? Franciskus menar inte att alla ska göra som han, men att ta efter vissa delar av hans liv tror jag skulle vara väldigt sunt i en allt mer stressande värld. Jag är inspirerad, utmanad och uppmuntrad och återvänder gärna till Franciskus liv, tankar och uppmaningar.
Första meningen: Franciskus var ett barn av sin tid.
Antal sidor: 160
Förlag: Libris förlag, tack för recex!
Utgivningsår: 2013 (pocket 2016)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar