13 oktober 2018

Flisan vill göra allt

text av Linda Palm och illustrationer av Jonas Olsson. Recensionsexemplar från förlaget.

Flisan och orättvisan har fått en uppföljare och den här gången handlar det om aktivitetsstress. Det finns så mycket roligt Flisan vill testa på! Simma, gympa med familjen, dansa och sjunga i kör för att bara nämna några. Men hur ska hon hinna med allt? Hur ska hon orka med alla aktiviteter?

Att föräldrar och andra vuxna blir allt mer stressade smittar lätt av sig till barnen. Särskilt när det finns många roliga aktiviteter att spendera fritiden på. Palm och Olsson visar detta på ett underhållande pedagogiskt sätt och kommer även med kreativa lösningar. De använder inga pekpinnar utan talar på ett lätt sätt till målgruppen.

Illustrationerna är härligt uttrycksfulla, vilket gör det lättare att förstå känslorna kring Flisans (och föräldrarnas) aktivitetsstress. Flisan vill göra allt kan vara en rolig bok för de som inte riktigt känner igen sig och en viktig bok för de som vet precis vad Flisan går igenom. Bokskaparparet har gjort ett bra jobb och det ska bli spännande att se vad de tar sig an för ämne nästa gång. Med en bra start på serien har det potential att fortsätta vara bra. 

Första meningen: "Vilken rolig dag det kommer bli!" hojtar Flisan glatt när hon kommer till frukostbordet.
Antal sidor: 26
Förlag: Libris förlag, 2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar